Eikun minä itse! Kun lapsi haluaa tehdä muttei osaa, tai toisinpäin.

eikunminaitse banneri

Tämä webinaari on sinulle, jos haluat ymmärtää lastasi paremmin, olla empaattisempi sekä itseä että lasta kohtaan stressaavissa tilanteissa, ja löytää keinoja joita voisi kokeilla seuraavalla kerralla, kun tulee ”eikun minä itse!” -tilanne.

Onko teilläkin tällaista?

Toisinaan lapsi haluaa ehdottomasti tehdä jotain, ja onnistua siinä ihan itse – mutta ei vaan onnistu. Kenkien pukeminen, viivojen sisäpuolelle värittäminen, legolinnan rakentaminen. Eikä missään tapauksessa suostu siihen, että kukaan auttaa. Onnellisia lapsiperheen tähtihetkiä, ja sillai. Vai pikemminkin turhauttavia, miksi-kaikki-pitää-aina-tehdä-niin-vaikeaksi -tilanteita? Ja mikä niissä oikein auttaa?

Tai kun tiedät, että lapsi ihan hyvin osaa jotain, mutta ei halua sitä tehdä. Pyytää anteeksi, tai siivota huonettaan, tai pukea haalaria päälle. Ihan yhtä turhauttava tilanne vanhemmalle kuin ensin mainittu, mutta eri syistä.

Tässä webinaarissa Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja Sari Paavilainen kertoo näkökulmia ja konkreetttisia vinkkejä näihin lapsiperheen stressitilanteisiin.

Miksi tämä on hyödyllinen?

No ihan alkuun siksi, että käytän itse näitä samoja näkökulmia ja tekniikoita päivittäin omien 4- ja 6-vuotiaiden lasteni kanssa. Lisäksi webinaarissa kerron näistä tekniikoista Rakentavan vuorovaikutuksen näkökulmasta, eli lapsen (ja aikuisen) tunteet ja tarpeet huomioiden.

Itse ajattelen, että mitä useampi vanhempi osaa huomioida empaattisesti omat ja lapsensa tarpeet arjessa, niin sitä rauhallisempi ja kunnioittavampi tästä yhteiskunnasta ja maailmasta kehittyy. (Siinä kunnon ruohonjuuritason tavoitteita. 😀 ) Sen takia.

Mikä on webinaari?

Webinaari on verkkoluento, jonka voit katsoa suoraan selaimestasi. Tässä webinaarissa videoluento on tallenne 2.8.2016 webinaarista.

Tämä webinaari on ilmainen, ja voit katsoa tallenteen vielä viikon verran webinaarin jälkeen ilmaiseksi. Jos haluat päästä katsomaan videon samantien, niin webinaariluento on myös osa Eikun minä itse! -minikurssia, jonka löydät Lupa olla minä -verkkokaupasta.

Webinaarissa saat vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten Rakentava vuorovaikutus auttaa olemaan empaattisempi vanhempi?
  • Mitä lapsi tarvitsee, kun taidot loppuvat kesken?
  • Mistä tiedän, onko kyse taidon vai motivaation puutteesta?
  • Miten voin konkreettisesti tukea lastani silloin, kun tehtävä on hänelle liian vaikea, mutta hän ei suostu ottamaan apua vastaan?
  • Mitä tehdä, kun lapsi ei suostu ottamaan apua vastaan?
  • Mikä on ”lähikehityksen vyöhyke”, ja miten se liittyy taitojen treenaamiseen ja motivaatioon?
  • Mitä kannattaa sanoa, kun lapsen (mielestäni) pitäisi osata jotain, mutta se ei tapahdu?
  • Mistä saan lisää apua tai tukea tämän prosessin opetteluun?

Tarkista webinaaripäivät ja ilmoittaudu mukaan!

Webinaaripäivät ja ilmoittautuminen