Kärsivällisempi aamu -minikurssi

Tervetuloa Kärsivällisempi aamu -minikurssin pariin!

Tältä sivulta saat ladata Kärsivällisempi aamu -työkirjan, jos haluat aloittaa siihen tutustumisen samantien. Olet jo ehkä saanut myös ensimmäisen kurssisähköpostisi, tai sitten saat sen pikapuoliin. Suosittelen, että selaat koko oppaan ensin läpi (joko ruudulta tai tulostettuna) ja ryhdyt vasta sitten tekemään harjoituksia.

Sähköpostissa saat joka toinen päivä yhden vaiheen prosessista. Voit tehdä niin, että ensimmäisenä kahtena päivänä teet vain sen ensimmäisen vaiheen, seuraavina kaksi vaihetta, ja niin edespäin. Tai voit samantien tulostaa oppaan työkirjaksi ja tehdä kaikki viisi vaihetta jo huomisaamua varten.

Tärkeintä on, että teet harjoitukset! Pelkällä lukemisella oppimista tapahtuu varsin paljon vähemmän kuin sillä, että laitat oppimasi käytäntöön. Jos pelkäät, että sinulla ei ole aikaa oikeasti tehdä tehtäviä, niin sinulla on minulta virallinen lupa edetä h-i-t-a-a-s-t-i, vaikka yksi kysymys per päivä.

Jos haluat parhaan hyödyn tästä ilmaisesta kurssista, kutsu joku kaveri mukaan! Voit laittaa hänelle vaikka ensimmäisen saamasi kurssisähköpostin, jossa on ohjeet kurssimateriaalien tilaamiseen. Vertaistuki ja yhdessä opettelu tehostaa teidän molempien oppimista, ja auttaa molempia kohti kärsivällisempiä aamuja. Tuleeko sinulle mieleen joku kaveri tai tuttu, jonka kanssa olisi mukava tsempata toisianne kohti parempaa hyvinvointia ja kärsivällisempiä aamuja?

Minikurssin osana pääset katsomaan myös syyskuussa 2017 pidetyn Kärsivällisemmän aamun tunnetaidot -webinaarin tallenteen – linkin siihen löydät myös alta. Tunnetaidot -video on erityisen hyödyllinen silloin, jos periaatteessa kurssin tehtävät tuntuvat ihan järkeviltä mutta niiden käytäntöön vieminen tökkii. (Niin käy meille kaikille, ei huolta.)

Unohda perfektionismi ja suorittaminen, ja suhtaudu tähän minikurssiin harjoituksena, jota voit tehdä joka päivä tästä eteenpäin siihen asti, että olet tyytyväinen aamuihisi. Se, mihin pystyt tänään, riittää kyllä. <3

Tältä sivulta löydät myös  Riittävän hyvän vanhemmuuden minikurssin materiaalit. Tein Riittävän hyvän vanhemmuuden minikurssin vuonna 2014 – ja siinä on edelleen mielestäni sen verran jujua, että materiaaleihin kannattaa tutustua. Kurssiin kuuluu kaksi opasta – Itsestä huolehtimisen työkirja ja Vanhemmuuden itseopiskeluopas. Jos riittävän hyvä vanhemmuus löytyy armollisuuden ja inspiraation risteyksestä (ja mä uskon, että sieltä se löytyy), niin silloin tarvitaan sekä itsestä huolehtimista että omista kokemuksista oppimista.

Armollisia ja innostavia opettelun hetkiä!

-sari

 

Kärsivällisempi aamuLOM_opas_kirja
IHT-kansikuva

Kärsivällisempi aamu – viisi vaihetta lempeämpiin aamulähtöihin

Takuuvarma tapa aloittaa päivä kurjalla fiiliksellä on kiukutella lapsille aamupuuhien yhteydessä. Ja toisaalta sellaisina aamuina, kun jostain kriisistä huolimatta saa aamun selvitettyä lempeästi ja fiksussa aikataulussa, tuntee olonsa supersankariksi. Haluan että sinulla on enemmän tällaisia jälkimmäisen kaltaisia aamuja. Siksi tein tämän työkirjan ja minikurssin.

Oppaasta löydät viisi konkreettista vaihetta kärsivällisempiin aamuihin, ja saat samat viisi vaihetta seuraavan viiden päivän aikana myös sähköpostiisi. Voit printata oppaan työkirjaksi tältä sivulta ja vastata kysymyksiin siihen, tai sitten voit ottaa itsellesi “aamuvihkon” johon kirjoitat vastauksesi.

Lataa Kärsivällisempi aamu -työkirja tästä

Kärsivällisempi aamu

 

Lataa työkirja mobiililla täältä

Webinaaritallenne: Kärsivällisemmän aamun tunnetaidot

Kärsivällisempään aamuun tarvitaan myös aimo nippu tunnetaitoja. Pidin 27.9.2017 webinaarin aiheesta, ja voit allaolevan linkin kautta katsoa webinaarin tallenteen osana minikurssia.

Webinaaritallenne: Kärsivällisemmän aamun tunnetaidot

Itsestä huolehtimisen työkirja

Itsestä huolehtiminen on tärkeää jokaiselle. Erityisen tärkeää se on vanhemmille, jotka haluavat kasvattaa lapsensa rakkaudella ja kunnioittaen; vanhemman oma jaksaminen vaikuttaa suoraan siihen, miten kärsivällinen ja empaattinen jaksaa olla sitä omaa kullannuppu-täystuhoa kohtaan.

Mä uskon, että kun suhtautuu omiin tarpeisiinsa kunnioittaen, pystyy suhtautumaan myös toisten tarpeisiin kunnioittaen. Tai ehkä vielä kärkevämmin: vain silloin, kun suhtautuu omiin tarpeisiinsa kunnioittaen, pystyy suhtautumaan toisten tarpeisiin kunnioittaen.

Itsestä huolehtiminen on kuitenkin arvokasta muutenkin kuin vain välineenä toisista huolehtimiseen, tehokkuuteen ja suorittamiseen.

Itsestä huolehtiminen on arvokasta siksi, että sinä olet arvokas. Ja minä olen arvokas. Ei pelkästään jonkun ihmisen perheenjäsenenä, ystävänä tai työntekijänä, vaan omana ainutlaatuisena ihmisenä ja yksilönä.

Sen takia mä kirjoitin Itsestä huolehtimisen työkirjan. Lahjaksi sinulle, siltä varalta että sinunkin on vaikea muistaa pitää itsestäsi huolta. Siltä varalta, että omien tarpeiden huomioiminen, edes välineenä toisten ihmisten hyvinvointiin ja tehokkaampaan suorittamiseen, ei ihan vielä tule luonnostaan.

Lataa Itsestä huolehtimisen työkirja tästä.

IHT-kansikuva

Vanhemmuuden itseopiskeluopas ja video

Vanhemmuuden opettelu on aika paljon työläämpää kuin esimerkiksi pianonsoiton opettelu.

Kuvittele, jos joku sitoisi sinut pianoon kiinni 18 tunniksi vuorokaudessa ja huutaisi aina kun soitat väärin. Nuotit joutuisit itse etsimään eri kirjoista, netistä ja tuttavilta, etkä kokeilematta tietäisi, mitkä niistä kuuluvat samaan lauluun. Pianonsoiton opettajia ei olisi olemassa, ja jokaisessa pianossa koskettimet olisivat vähän eri järjestyksessä.

Ainoa tapa opetella hyvää vanhemmuutta juuri sen oman lapsen kanssa on miettiä, mitä haluaa saada vanhempana aikaan – mikä on itselle tärkeää vanhemmuudessa – ja sitten kokeilla ja huomata, millä eri tavoilla ne asiat saavuttaa tämän lapsen kanssa. Ongelmaksi muodostuu usein se, että liikkuvia osia on niin paljon, että kaikkia huomioita on vaikea pitää selvillä vain oman pään sisällä. Temperamentti, taidot, kehitysvaihe, vuorovaikutustaidot, fyysiset tarpeet, oma temperamentti, omat arvot, omat fyysiset tarpeet…

Tein Vanhemmuuden itseopiskeluoppaan avuksi juuri tähän ongelmaan. Kun vastaan tulee joku sattumus tai tilanne, joka jää hiertämään mieltä, siitä voi usein oppia jotain sellaista, joka auttaa olemaan parempi vanhempi. Tämän 16-sivuisen oppaan harjoitusten avulla saat käytyä sen oppimisprosessin läpi tietoisesti, joten ne oivallukset jäävät suuremmalla todennäköisyydellä mieleen ja siirtyvät myös käytäntöön.

Opas on tarkoituksella kompakti, jotta saat sen käyttöön mahdollisimman nopeasti; voit kuitenkin käyttää sitä uudestaan ja uudestaan, mitä erilaisimpien tilanteiden työstämiseen.

Saat tämän ilmaisen kurssin kiitokseksi siitä, että olet Lupa olla minä -kirjeen tilaaja. Jos haluat auttaa minua tekemään siitä vieläkin paremman, se onnistuu yksinkertaisesti: lue kurssin sähköpostit ja tee tehtävät, käytä hyväksesi myös kurssin ilmainen valmennussessio, ja kerro minulle, mitä vaikutusta niillä oli sinun hyvinvointiisi, arkeesi ja vanhemmuuteesi. Sinun palautteesi on kultaakin kalliimpaa. 🙂

Lataa Vanhemmuuden itseopiskeluopas tästä:

Lataa tästä Vanhemmuuden itseopiskeluopas!

Voit tehdä itseopiskeluoppaan prosessin myös tämän videon avulla. (Ääni kohisee, koska tämä on yksi ensimmäisistä videoista, joita ikinä tein. Ihan tiukkaa asiaa siitä huolimatta, joten suosittelen hyödyntämään.)

Onko mielessäsi kysymyksiä kurssiin liittyen? Vastaa mihin tahansa kurssin sähköpostiin, niin vastaan sinulle henkilökohtaisesti ensi tilassa. 🙂

Antoisia hetkiä minikurssin parissa,

-sari