Hukkuvatko tunteet ruuhka-arjen kiireeseen? Nämä meditaatiot auttavat

 

Joskus on hankala pysähtyä kuuntelemaan omia tunteita ja ajatuksia juuri silloin, kun sitä eniten tarvitsisi.

Vastustus ja riittämättömyyden tunne saattavat parhaimmillaan pilata kokonaisen päivän tai viikon. Ja kun haluaisikin olla läsnä omille tunteille, välillä on vaikeaa tehdä niin ilman, että alkaa märehtiä niitä.

Lupa olla minä -tunnetaitomeditaatiot ovat lyhyitä (5–10 min) suomenkielisiä äänitallenteita, jotka ohjaavat sinut pysähtymään oman kokemuksesi ja tunteittesi äärelle sekä kohtaamaan itsesi myötätuntoisesti ja hyväksyvästi. Meditaatiot sopivat sekä sinulle, joka et ole koskaan meditoinut, että sinulle, jolla on jo aikaisempaa meditaatiotaustaa.

Mitä hyötyä Lupa olla minä -tunnetaitomeditaatioista on?

Kun käytät Lupa olla minä -tunnetaitomeditaatioita:
 • Osaat tunnistaa ja hyväksyä omia tunteitasi paremmin arjessa
 • Koet enemmän iloa ja myönteisiä tunteita, kun harjoittelet syventymään niihin
 • Pääset helpommin tekemisen flow’hun kun pystyt käsittelemään vastustusta lempeästi ja armollisesti
 • Tulet tietoisemmaksi omista ajatuksistasi
 • Hyväksyt helpommin oman keskeneräisyyden ja olet itsellesi armollisempi
 • Meditoiminen ja pysähtyminen selkeyttää ja rauhoittaa mieltä ja kehoa.
 • Saat arjen seassa hengähdyshetken, jonka jälkeen mieli on kirkkaampi ja tunteet ovat rauhallisemmat.
 • Tiedät myös etukäteen, kuinka pitkän meditaation teet – viisi, kuusi, vai kymmenen minuuttia.
 • Koet enemmän rauhaa, selkeyttä, keskittymistä, iloa, armollisuutta, hyväksymistä.

Mitä saat kun ostat Lupa olla minä -tunnetaitomeditaatiot?

Meditaatiot on rakennettu tiedostamisen, hyväksymisen ja myötätunnon harjoituksiksi. Koska ne ovat kaikki alle 10 min mittaisia, voit käyttää niitä vaikka joka päivä. Meditaatio ohjaa sinua tunnistamaan ja hyväksymään oman kokemuksesi eri osia, joten tulet niistä tietoisemmaksi.

Saat paketissa neljä mp3-tallennetta:

 • Lupa olla minä (5 min) – tiivis pysähtyminen ajatusten, tunteiden ja kehon äärelle. Selkeyttää ja auttaa keskittymään.
 • Lupa olla ihanasti (6 min) – sukellus ihaniin kokemuksiin ja miellyttäviin tunteisiin. Vahvistaa myönteisten asioiden huomaamista ja hyväksymistä ja auttaa näkemään, mikä on jo hyvin.
 • Lupa olla vastahankainen (6 min) – vastustuksen ja epämiellyttävien kokemusten lempeä ja hyväksyvä kohtaaminen. Auttaa sulattamaan vastustuksen ja pääsemään takaisin tekemisen virtaukseen
 • Lupa olla riittämätön (10 min) – riittämättömyyden tunteen ja keskeneräisyyden lempeä ja hyväksyvä kohtaaminen. Antaa tilaa ja rauhaa olla hyvä ja arvokas sellaisena kuin olet, myös riittämättömänä ja keskeneräisenä.

Kuuntele maistiainen: Lupa olla minä -demo (1 min)

Kun ostat paketin verkkokaupasta, saat linkin ja salasanan meditaatioiden sivulle. Voit kuunnella meditaatiot joko suoraan sivulta tai tallentaa ne itsellesi. Sivun käyttöoikeus on rajaton.

Lupa olla minä -meditaatiopaketin hinta on 29€.

Kysymyksiä ja vastauksia meditaatioista

En osaa meditoida! / Osaan jo meditoida! Voinko käyttää näitä?

Voit! Nämä meditaatiot on suunniteltu niin, että sekä aloittelija että pitemmälle meditaatioharjoituksessaan edennyt voi hyötyä näistä. Jokainen tehty meditaatio on askel kohti parempaa itsetuntemusta, hyväksymistä ja myötätuntoa. Näissä meditaatioissa keskitytään erityisesti tunteiden tiedostamiseen ja hyväksymiseen, joka voi olla toisinaan ajatuskeskeisemmille meditoijille haastavaa.

Miten ohjattu meditaatio toimii?

Ohjatussa meditaatiossa kuulet taustamusiikin sekä minun ääneni. Ohjaan sinua kiinnittämään huomiota erilaisiin osiin kokemuksestasi, ja annan sinulle hetken tilaa tehdä ohjeen mukaisesti. Kerron, milloin on aika sulkea silmät ja avata ne. Ohjatun meditaation kanssa on hyödyllistä varata meditaation verran (5-10 min) rauhallista aikaa, jolloin kukaan ei keskeytä sinua tai tarvitse sinulta mitään. Silloin pystyt syventämään huomiosi meditaatioon täysin.

Tehdäänkö näissä meditaatioissa jotain visualisointia?

Nämä neljä meditaatiota keskittyvät oman kokemuksen äärelle pysähtymiseen. Huomaat omia ajatuksiasi, tunteitasi ja kehon tuntemuksiasi erilaisiin tilanteisiin ja ajatuksiin liittyen. Näissä meditaatioissa ei käydä kuvitteellisilla matkoilla viidakossa tai vuoren rinteillä – niin ihania kuin sellaisetkin meditaatiot toisinaan ovat – vaan keskitytään omaan elämään ja omiin kokemuksiin.

Millainen äänenlaatu näissä meditaatioissa on?

Voit kuunnella itse: Lupa olla minä -demo (1 min) . Meditaatioissa on ammattimainen taustamusiikki, ja puheosuudet on nauhoitettu Audio-Technica 2020 USB+ -mikrofonilla.

Miksi maksaisin meditaatiosta, kun voin tehdä sitä ilmaiseksikin?

Silloin kun meditaatiota eniten tarvitsee, siihen tuntuu olevan kaikkein vaikeinta ryhtyä. Lupa olla minä -tunnetaitomeditaatioilla pääset kiinni meditaatioon ja tunteiden kohtaamiseen silloinkin, kun itsenäinen keskity-vain-havainnoimaan-hengitystäsi -meditaatio tuntuu liian vaikealta.

Kuka minä olen?

Minä olen Sari Paavilainen. Opettaja, valmentaja, Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja kahden lapsen äiti. Ensimmäiset ohjatut meditaatiot olen itse kokenut ala-asteikäisenä – tosin silloin sitä ei sanottu meditaatioksi vaan rentoutukseksi lasten jumppakasetin lopussa. 🙂

Nämä neljä meditaatiota perustuvat harjoituksiin, joita teen itse viikoittain ruuhkavuosiarjen helpottamiseksi ja oman hyvinvointini vahvistamiseksi.