Lataa täältä vanhemmuuden itseopiskeluopas ja video!

LOM_opas_kirja

Vanhemmuuden opettelu on aika paljon työläämpää kuin esimerkiksi pianonsoiton opettelu.

Kuvittele, jos joku sitoisi sinut pianoon kiinni 18 tunniksi vuorokaudessa ja huutaisi aina kun soitat väärin. Nuotit joutuisit itse etsimään eri kirjoista, netistä ja tuttavilta, etkä kokeilematta tietäisi, mitkä niistä kuuluvat samaan lauluun. Pianonsoiton opettajia ei olisi olemassa, ja jokaisessa pianossa koskettimet olisivat vähän eri järjestyksessä.

Ainoa tapa opetella hyvää vanhemmuutta juuri sen oman lapsen kanssa on miettiä, mitä haluaa saada vanhempana aikaan – mikä on itselle tärkeää vanhemmuudessa – ja sitten kokeilla ja huomata, millä eri tavoilla ne asiat saavuttaa tämän lapsen kanssa. Ongelmaksi muodostuu usein se, että liikkuvia osia on niin paljon, että kaikkia huomioita on vaikea pitää selvillä vain oman pään sisällä. Temperamentti, taidot, kehitysvaihe, vuorovaikutustaidot, fyysiset tarpeet, oma temperamentti, omat arvot, omat fyysiset tarpeet…

Tein tämän Kokemuksellisen oppimisen minikurssin avuksi juuri tähän ongelmaan. Kun vastaan tulee joku sattumus tai tilanne, joka jää hiertämään mieltä, siitä voi usein oppia jotain sellaista, joka auttaa olemaan parempi vanhempi. Tämän 16-sivuisen oppaan ja 17-minuuttisen videon harjoitusten avulla saat käytyä sen oppimisprosessin läpi tietoisesti, joten ne oivallukset jäävät suuremmalla todennäköisyydellä mieleen ja siirtyvät myös käytäntöön. Oppaan oheen kuuluu myös puolen tunnin puhelincoaching-sessio.

Opas on tarkoituksella kompakti, jotta saat sen käyttöön mahdollisimman nopeasti; voit kuitenkin käyttää sitä uudestaan ja uudestaan, mitä erilaisimpien tilanteiden työstämiseen. Video syventää kirjan teemoja, joten voit käyttää kumpaa haluat tai vaikka molempia rinnakkain.

Saat tämän ilmaisen kurssin kiitokseksi siitä, että olet Lupa olla minä -kirjeen tilaaja. Jos haluat auttaa minua tekemään siitä vieläkin paremman, se onnistuu yksinkertaisesti: käytä opasta ja katso video, tee harjoitukset, ja kerro minulle, mikä sinulle toimi ja mikä ei toiminut.

Millaisia juttuja tämän kurssin puitteissa voi työstää?

Kokemuksellisella oppimisella voi työstää vaikka mitä, mutta välillä on vaikea keksiä, mistä lähteä liikkeelle. Tässä muutamia ideoita – tuntuuko joku näistä tutulta?

  • Arjessa on juuri nyt joku tilanne, jossa tulee jatkuvasti sanaharkkaa tai säätämistä lasten kanssa (pukemiset, tavaroiden paikalleen laittamiset, ruokailut, nukahtamiset, mitä näitä nyt on)
  • Puolison tai muun läheisen kanssa meni sukset ristiin, enkä oikein tiedä, miten tilanteesta pääsisi eteenpäin, kun kiehuttaa/surettaa niin valtavasti.
  • Oli ihan älyttömän mukava päivä tänään – voi kun tällaisia olisi enemmänkin!
  • Pitäisi tehdä päätös, mutta mieli vetää kahteen suuntaan enkä tiedä, mikä olisi paras reitti eteenpäin.
  • Milloin mä olen viimeksi tehnyt jotain sellaista, mistä mulle tuli oikeasti hyvä ja energinen fiilis?
  • Mä en käsitä, mikä tolla lapsella nyt on. Yhtäkkiä mikään, mikä aikaisemmin toimi, ei onnistu yhtään.

Kurssimateriaalit

Lataa opas tästä

Lataa tästä Vanhemmuuden itseopiskeluopas!.

Video-osuus puolestaan löytyy tästä

Puolen tunnin puhelincoaching-sessio

Puhelinvalmennus voidaan tehdä joko Skypen kautta tai sitten ihan perinteisesti puhelimessa.

Käytännössä se toimii niin, että työstät ensin yllä olevan materiaalin avulla jotain mieltäsi vaivaavaa tilannetta. Käy sitten kertomassa oivalluksiasi oppaan lopussa olevan linkin kautta, ja mieti samalla, mitä kysymystä haluat työstää varsinaisessa coachingissa. Siten pääsemme samantien liikkeelle ja saat parhaan hyödyn puolen tunnin sessiostasi.

Onko mielessäsi kysymyksiä kurssiin liittyen?

Vastaa mihin tahansa Lupa olla minä -kirjeeseen tai pistä viestiä allaolevan lomakkeen kautta. 🙂