Tunteet ja tahdonvoima -iltapäivä

Miten lapsiperhearkea voisi jaksaa paremmin?

Tätä kysymystä pohditaan Tunteet ja tahdonvoima -iltapäivässä. Mietimme, mistä löytyy flow arkeen. Miten flow, tunteet ja tahdonvoima liittyvät toisiinsa, ja miten niiden ymmärtämisestä päästään konkreettisiin oman elämän helpottajiin.

Tunteet, tahdonvoima ja flow?

Arjen flow’ta tutkitaan Mihail Csikszentmihalyin flow-teorian kautta. Sen mukaan ihminen pääsee motivoivaan ja innostavaan flow-tilaan silloin, kun kohdalla olevan tilanteen haasteet ja ihmisen omat taidot ovat tasapainossa. Tahdonvoimaa tarkastellaan yhteydessä flow’n taitoakseliin – miten tahdonvoima, jaksaminen, henkinen kapasiteetti jne. vaikuttavat siihen, millaiset haasteet tuntuvat sopivilta, ylivoimaisilta tai liian pieniltä.

Tunteita puolestaan tarkastellaan ikäänkuin viestijärjestelmänä – esimerkiksi jos haastetta on liikaa, alkaa ahdistaa, ja jos haastetta on liian vähän, on tylsää. Silloin vaikkapa ahdistuksen tai stressin tunnistaminen kertoo siitä, että on paikallaan joko vähentää haastetta tai vaihtoehtoisesti lisätä kapasiteettia tai taitoja.

Teorioista oman arjen käytäntöihin

Käytännössä iltapäivän aikana näitä teemoja tutkitaan useammalla tavalla. Mielikuvaharjoituksilla ja reflektioilla pohditaan, miten ilmiöt näyttäytyvät tällä hetkellä omassa elämässä. Pienillä teoria-alustuksilla ja keskusteluilla rakennetaan ymmärrystä siitä, miten ne oman elämän kokemukset selittyvät näiden eri teorioiden sekä muiden osallistujien kokemusten kautta. Iltapäivän aikana pohditaan myös konkreettisesti, mitkä asiat omassa tämänhetkisessä elämäntilanteessa kaipaisivat korjausliikettä kohti flow’ta, ja mietitään, mitä ne korjausliikkeet voisivat olla.

Tavoitteena on, että iltapäivän jälkeen jokaisella osallistujalla olisi vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
1) Mitä konkreettista kokeilen tänään, huomenna tai ensi viikolla, jotta pääsisin lähemmäs arjen flow’ta?
2) Miksi teen niin? (Mihin tämä toimintatapa perustuu, mitä pyrin sillä saavuttamaan, lisääkö tai vähentääkö se kapasiteettia tai haastetta?)
3) Miten tiedän kahden viikon tai kuukauden päästä, onko se toiminut? (Mitä käytöstä, tunnetta, kokemusta, tapahtumasarjaa olen toivottavasti kohdannut enemmän tai vähemmän tämän toimintatavan seurauksena?)
Ajankohta:

Helsinki, Itäkeskus (tarkka paikka riippuu ryhmäkoosta, mutta kävelymatkan päässä Itäkeskuksen metroasemalta joka tapauksessa)
La 21.9.2013 klo 12-16

Iltapäivän hinta on 50€/osallistuja. Jos olet kiinnostunut osallistumisesta, ja mukaasi olisi tulossa vauva, ota minuun yhteyttä niin pohditaan, miten se onnistuu!

Tapahtumaan sovelletaan Lupa olla minä -kurssien sopimusehtoja (klikkaa linkkiä). Ilmoittautumiseen pääset tästä.

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, ota ihmeessä yhteyttä vaikkapa allaolevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse (sari at lupaollamina piste fi).

Ja jos kurssi kiinnostaa, mutta ajankohta tökkii, liity mukaan Lupa olla minä -kirjeen listalle täältä, niin saat jatkossa tiedon samantyyppisistä tapahtumista suoraan sähköpostiisi!