Haluaisitko olla kärsivällisempi kasvattaja?


Kuulostaako tutulta:

Oikeastaan olet tosi hyvä vanhempi. Olet kuitenkin arjen seassa toisinaan niin väsynyt ja stressaantunut, että se kaatuu kärsimättömyytenä lasten niskaan. Nolottaa jos tulet huutaneeksi lapsille, mutta aina et oikein osaa (ja jaksa) parempaakaan. On iltoja, jolloin lasten nukkumaan mentyä lupaat itsellesi, että huomenna olet paremmin läsnä, komennat ja kiukkuat vähemmän. Toisinaan se meneekin niin – hurraa! Usein kuitenkin huomaat, että pelkällä päättämisellä kärsivällisenä pysyminen ei selkeästikään onnistu.

Eikä sen pidäkään pelkällä päättämisellä onnistua. Kärsivällisyys ei nimittäin ole ominaisuus eikä valintakysymys, vaan nippu taitoja sekä mielentila, joissa niitä taitoja pystyy hyödyntämään.

Kärsivällinen kasvattaja 2.0 on kuuden viikon matka omaan hyvinvointiin ja kärsivällisempään lastenkasvatukseen.

Ensimmäiset kolme viikkoa syvennymme treenaamaan niitä taitoja, jotka auttavat pääsemään kärsivälliseen mielentilaan. Jälkimmäiset kolme viikkoa harjoittelemme asioiden katsomista lapsen näkökulmasta, vuorovaikutustaitoja, sekä arjen helpottamista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Kärsivällinen kasvattaja 2.0 on tarkoitettu sinulle, jos yksi tai useampi näistä piirteistä pitää paikkansa:

 • haluat oppia olemaan paremmin läsnä itsellesi ja lapsillesi
 • elät lapsiperheen ruuhkavuosia ja tiedät, että sinun olisi hyvä pitää itsestäsi parempaa huolta
 • kaipaat konkretiaa, tukea ja muistutuksia kärsivällisyyden opetteluun
 • sinulla on usein kysymyksiä lasten kasvattamiseen ja arjen solmukohtiin liittyen, ja kaipaisit paikkaa jossa niihin kysymyksiin saisi vastauksia
 • olet kyllästynyt ”se vain kerjää tolla huomiota, oo niinkuin et huomaisikaan” -tyyppisiin lastenkasvatusvinkkeihin, mutta et oikein keksi muutakaan ratkaisua kun lapsen käytös tuntuu hankalalta tai rasittavalta
 • tiedät hyvin, mitä konfliktitilanteissa olisi fiksua ja kunnioittavaa tehdä, ja tarvitset apua sen treenaamiseen ja soveltamiseen käytännön tilanteissa
 • olet tottunut ensin huomioimaan kaikkien muiden tarpeita ja olet siihen aika kypsä
Kärsivällinen kasvattaja 2.0 - seuraava kierros!
Jos haluat sähköpostiisi tiedon, kun seuraava Kärsivällinen kasvattaja 2.0 -kurssi on käynnistymässä, laita nimesi allaolevaan lokeroon. Saat samalla sähköpostiisi Kärsivällisempi aamu -minikurssin, joka auttaa kohti rauhallisempia, miellyttävämpiä aamuja. Liityt myös Lupa olla minä -kirjeen tilaajaksi ja saat viikoittain sähköpostiisi vinkkejä ja tukea kohti kärsivällisempää, hyvinvoivampaa perhearkea.
Sähköpostiosoitteesi on turvassa. <3

Kurssin teemat

Joka viikko kurssilla syvennytään yhteen teemaan videoiden, meditaatioiden, päivittäisten sähköpostien, FB-ryhmän keskustelujen sekä omien harjoitusten myötä.

Viikkoteemat:

 1. Omat tunteet ja tunnekuohun rauhoittaminen
 2. Omat tarpeet ja niiden huomioiminen
 3. Odotukset
 4. Lapsen näkökulma
 5. Vuorovaikutus ja konfliktinratkaisu
 6. Ympäristö ja arki

Kurssiin kuuluu

 • Kuuden viikon ajan päivittäiset sähköpostit, joissa on linkit videoihin ja meditaatioihin, harjoituksia, kysymyksiä ja tehtäviä
 • 2-3 10-30 min pituista videoluentoa viikoittain
 • 1 meditaatio (mp3) / viikko
 • Salaisen FB-ryhmän, jossa vastaan kysymyksiin joka viikko, ja jossa rohkaisen kurssilaisia kysymään askarruttavia asioita sekä jakamaan onnistumisiaan
 • Tulostettava pdf-työkirjan, johon teet kurssin mittaan muistiinpanoja ja harjoituksia
 • Vapaaehtoiset parikeskustelut, joissa tulet kuulluksi ja harjoittelet kuuntelemista

Miten kurssi auttaa sinua?

Kärsivällinen kasvattaja 2.0 auttaa sinua opettelemaan päivittäisiä rutiineja, jotka tukevat omaa hyvinvointiasi sekä vahvistavat suhdettasi lapseesi. Opit kärsivällisemmäksi sekä itseäsi että lastasi kohtaan. Saat päivittäisiä muistutuksia arjen keskelle, videoluentoja, vertaistukea sekä mahdollisuuden kysyä askarruttavia asioita ja juhlistaa onnistumisiasi joka viikko. Saat tsemppausta ja empatiaa niihin päiviin, kun onnistumiset on laskettavissa yhden käden sormilla (ja yksi niistä on se, että sait hampaat pestyä aamulla), koska niitäkin päiviä kuuden viikon aikana varmasti tulee.

Kurssilla opittujen taitojen ansiosta voit löytää elämääsi esimerkiksi seuraavanlaisia asioita:

 • Parempaa päivittäistä hyvinvointia
 • Parempi, läheisempi suhde omiin lapsiin ja omaan itseen
 • Enemmän iloa perhe-elämästä
 • Aikaa (ja hermoja) säästyy, kun konfliktitilanteet saa ratkaistua tehokkaasti ja kunnioittavasti eikä päädytä pitkittyneisiin huutoraivari-pattitilanteisiin.
 • Rahaa säästyy, kun kriisejä ei tarvitse ratkoa ostamalla leluja tai herkkuja (we’ve all been there).
 • Arkielämän lisäksi myös erityispäivinä, reissussa jne. on kivempaa, vaikka välillä tulisikin jännityskiukkuamista – aikuiselta tai lapselta. <3
 • Perheen sisäinen yhteisymmärrys ja rakkaus kasvavat
Kärsivällinen kasvattaja 2.0 - seuraava kierros!
Jos haluat sähköpostiisi tiedon, kun seuraava Kärsivällinen kasvattaja 2.0 -kurssi on käynnistymässä, laita nimesi allaolevaan lokeroon. Saat samalla sähköpostiisi Kärsivällisempi aamu -minikurssin, joka auttaa kohti rauhallisempia, miellyttävämpiä aamuja. Liityt myös Lupa olla minä -kirjeen tilaajaksi ja saat viikoittain sähköpostiisi vinkkejä ja tukea kohti kärsivällisempää, hyvinvoivampaa perhearkea.
Sähköpostiosoitteesi on turvassa. <3

Kuka minä olen

Minä olen Sari Paavilainen, Lupa olla minän opettaja ja vuorovaikutusvalmentaja. Minulla on 20 vuotta pedagogista kokemusta, ja olen kielenopettaja ja vuorovaikutusohjaaja. Minulla on vahva tuntuma sekä kärsivällisyystaitoihin että oppimiseen. Tiedän, millaisilla tavoilla taitoja ja uudenlaista vuorovaikuttamisen tapaa kannattaa harjoitella niin, että se tulee aidoksi osaksi arkea.

Olen itse opetellut itsestä huolehtimista ja kärsivällisyystaitoja suunnilleen siitä asti kun sain tietää odottavani esikoista – siihen asti tyhjän tankin huuruilla painaminen ja tunteiden patoaminen olivat toimineet ihan hyvin, mutta lasten tultua kuvioon kaikki muuttui. Olen mokaillut kärsivällisyyden opettelun kanssa kaikenlaisilla tavoilla, joten minulta riittää myötätuntoa myös siihen, että kaikki ei mene putkeen.

Sari ei oleta mitään, vaan kohtaa kaikki tilanteet uteliaisuudella ja sitten lähtee siitä rakentamaan. Patenttiratkaisujen sijaan tarjoaa mulle sopivia mahdollisia ratkaisuja. – A.T.

Kysymyksiä kurssista? Kysy Facebookissa tai sähköpostilla, tai sitten allaolevan kysymyslomakkeen kautta. <3