Sormi-Shiva Nata

Mä kehitin tossa viikonloppuna sormi-Shiva Natan. Perusasennot on siis seuraavat:
1 = peukalo ja etusormi yhteen
2 = keskisormi ja etusormi yhteen
3 = nimetön ja etusormi yhteen
4 = pikkusormi ja etusormi yhteen.

Shiva Natassa asennot kerrotaan aina vasen käsi ensin, eli 1:1 tarkoittaa tässä, että molemmista käsistä on peukalo ja etusormi yhdessä, ja 2:3 tarkoittaa, että vasemman käden keskisormi ja etusormi on yhdessä ja oikean käden nimetön ja etusormi on yhdessä.

”Eteenpäin” tarkoittaa numeroita isompaan päin, ”taaksepäin” numeroita pienempään päin. Nelosen jälkeen palataan ykköseen.

Tällä voi tehdä toistaiseksi pelkästään tasoa 1, mutta senkin kanssa saa hetken kulumaan. Kokeile:

Aloitusasento 1:1.
molemmilla käsillä yksi kierros eteenpäin -> 2:2, 3:3, 4:4, 1:1
molemmilla käsillä yksi kierros taaksepäin -> 4:4, 3:3, 2:2, 1:1
vasen käsi eteenpäin, oikea taaksepäin -> 2:4, 3:3, 4:2, 1:1
vasen käsi taaksepäin, oikea eteenpäin -> 4:2, 3:3, 2:4, 1:1

Peilikuva, aloitusasento 1:1 (peilikuvassakin luetaan vasen aina ensin)
molemmilla käsillä yksi kierros eteenpäin -> 2:2, 3:3, 4:4, 1:1
molemmilla käsillä yksi kierros taaksepäin -> 4:4, 3:3, 2:2, 1:1
oikea käsi eteenpäin, vasen taaksepäin -> 4:2, 3:3, 2:4, 1:1
oikea käsi taaksepäin, vasen eteenpäin -> 2:4, 3:3, 4:2, 1:1

Aloitusasento 2:1
molemmat eteenpäin -> 3:2, 4:3, 1:4, 2:1
molemmat taaksepäin -> 1:4, 4:3, 3:2, 2:1
vasen eteen, oikea taakse -> 3:4, 4:3, 1:2, 2:1
vasen taakse, oikea eteen -> 1:2, 4:3, 3:4, 2:1

Peilikuva, aloitusasento 1:2
molemmat eteenpäin -> 2:3, 3:4, 4:1, 1:2
molemmat taaksepäin -> 4:1, 3:4, 2:3, 1:2
oikea eteen, vasen taakse -> 4:3, 3:4, 2:1, 1:2
oikea taakse, vasen eteen -> 2:1, 3:4, 4:3, 1:2

Ja niin edespäin. Loput aloitusasennot on 3:1 ja peilikuva 1:3 sekä 4:1 ja sen peilikuva 1:4. Kaikissa sarja menee samalla tavalla: molemmat eteenpäin, molemmat taaksepäin, vasen eteen oikea taakse, vasen taakse oikea eteen, ja sitten peilikuva.

Varsinaisessa Shiva Natassa numerosarjat on ihan täsmälleen samat kuin tässä kirjatut, eli periaatteessa myös vaikutuksen pitäisi olla samansuuntainen. Tän sormiversion hieno puoli on se, että tätä voi tehdä vaivihkaa vaikka bussissa istuessa, lasta nukuttaessa pimeässä huoneessa (kysy vaan, mistä tämä idea tuli 😉 ), tai ylipäänsä missä vaan jos täytyy saada ajatukset skarpattua mutta ei ole kauhean kätevää ruveta huiskimaan käsillä ympäriinsä.

Tätä voi tehdä joko koko setin alusta loppuun, tai sitten lopettaa siinä kohtaa kun aivoihin alkaa sattua. On hyvä varata tän tekemisen jälkeen minuutti tai kaksi rauhallista aikaa, niin voi istua ja antaa aivojen ja ajatusten tasaantua.

Jos kokeilet, niin kerro ihmeessä kommenteissa, miten sujui ja miltä tuntui!

Comments

 1. says

  Itse asiassa tuijotin puoli vuotta lukematta seisseiden vieraskielisten artikkelikopioiden kansilehtiä ja yhtäkkiä tajusin ihan kirkkaasti molempien otsikot ja arvasin senkin, mistä sisällöissä puhutaan. Ja olen tuijottanut niitä lukematta aika monta kertaa. Ei tää tietty välttämättä sormien ansiota ole, mutta olin sentään tehnyt aika monia toistoja sellaisen vuorokauden ajan, kun naps napsahti aivoissa. Pitää siis jatkaa. Tää on mulle oikeastaan tosi luontevaa, koska oon aina sillee neuroottisesti väännellyt sormiani ihan huomaamattanikin. Ehkä tekis kynsinauhoille hyvää käyttää se vääntelypotentiaali sormi- Shiva Nataan!

 2. Tundra says

  Tein tätä eilen lasta nukuttaessani pimeässä makkarissa ja luulin keksineeni uudenkin asian! 😀 Siis sen että siihen voi hyödyntää nukutusaikaa. Muistin kyllä lukeneeni sormi-shiva natasta juuri sinulta. Neuvoin miehellekin (jonka nukutusvuoro on tänään) mutta se ei oikein tuntunut lämpenevän. Ei vaikka kerroin että kaikki Vakavasti Otettavat Supersankaritkin harrastaa meditaatiota. Ainakin Batman, Hulk ja Wolwerine.

  • says

   Hei loistavaa! Joo, se nukutusaika on kieltämättä melko otollista aikaa kaikelle tollaiselle meditaatiohommalle, erityisesti jos lapsi ei yhtään siedä esimerkiksi älylaitteiden ruutujen hehkua nukahtaessaan. Mä tein kuopusta odottaessa varmaan 70% synnytykseen valmentavista mielikuvaharjoitteista juurikin siinä sängyn laidalla istuessa, kun esikoinen haki unta. Hauskaa, että tämä on käytössä muillakin! 🙂