Pysähtyminen 150: Pieniä juttuja

Mistä tulen?

Joulukuu alkoi, työjuttuja päättyi. Alkoi kysymysmerkkejä ja uusia juttuja. Oli perhearkea ja pikainen kurkkutauti-kuume-sairastus, joka onneksi lähti yhtä yllättäen kuin tulikin.

Alkoi jouluun virittäytyminen. Blogin joulukalenterissa tietty, mutta myös arjessa. Joulukuusi olohuoneen nurkkaan, joululevyt naftaliinista, askarteluohjeet Pinterestistä. Pienillä jutuilla, niin joulunalusviikko ei tule yllärinä.

Oli myös aika eeppinen PMS, joten sain suhtautua ajatuksiini todella varauksella. Tein keittoa, josta lapset ei tykänneet, ja se triggasi kymmenen minuutin suoraan-selkärangasta -itkukohtauksen, joten kyse ei ollut siitä keitosta. Löytyi hienoja ”mä olen ihan kauhea ja miksi edes olen olemassa” -ajatuksia, jotka kypsyy näkyviin just PMS:n aikaan ja sit niille voi järkevämmällä hetkellä tehdäkin jotain. Aika haavoittuvaa, siis.

Missä olen?

Keho on kerrankin nukkunut tarpeeksi. Pientä flunssan tai allergian virettä nenässä, selkä on ollut sekä parempi että huonompi. Lonkissa on niin paljon kireyttä että ihme ettei ne pidä sellaista tjoinggg-ääntä kun kävelen.

Tunteet, no, tässä hormonimylläkässä kaikki on sillai ”this goes to eleven”. Tosin käytiin viikonloppuna katsomassa Fantastic Beasts enkä itkenyt vaikka J.K.Rowling, se yllätti. Ilo on isoa, suru ja ahdistus on isoa, haavoittuvuus on syvää ja värisevää. Näiden kaikkien keskellä.

Ajatukset… kiintyy pieniin ja konkreettisiin asioihin. Askarteluun, seitankinkun testaamiseen, pyykinpesuun. Ehkä hyvää vaihtelua isoihin keloihin, myllätköön ne toistaiseksi siellä tiedostamattoman puolella.

Mitä kohti?

Tälle viikolle kaipaan sellaisia ihania tervetulleita yllätyksiä. Että vitsi ihanaa että tämä meni just näin, en olis paremmin voinut tätä suunnitella.

Ja se toki vaatii sitä, että mä oon läsnä ja teen juttuja jotka on edessä, ja sit jos ne tuntuu vaikeilta niin mä hengitän ja pyydän apua. Se olkoon tällä viikolla mun homma, ja ne ihanat yllätykset saa tulla sopivasti sen läsnäolevan ja sitoutuneen energian seurauksina. 🙂